Terug naar nieuws
Duurzaam kantoor voor Triodos mét Ridderflex kunststof onderdelen

Duurzaam kantoor voor Triodos mét Ridderflex kunststof onderdelen

In Driebergen werkt J.P. van Eesteren momenteel hard aan het nieuwe kantoor van Triodos Bank. Een bijzonder project dat compleet in het teken staat van duurzaam bouwen. Het gebouw is remontabel: na verloop van tijd kan het worden afgebroken en ergens anders worden opgebouwd. Ridderflex levert onderdelen voor dit duurzame project.

Ridderflex onderdelen voor vliesgevel

Het gebouw heeft een volledig houten stabiliserende kern voor drie torens, die samen het gebouw vormen. Deze torens hebben drie, vier en zes bouwlagen. Het formaat van de houten wanden, die de kern van de toren met vier verdiepingen vormen, is enorm. De eerste zijn maar liefst max. 3,5 meter breed en 15,24 meter hoog. Aan de buitenzijde van de kern komt een staalconstructie met een vliesgevel met grote raamkozijnen, gemaakt door Octatube Nederland. Ridderflex levert diverse kunststof onderdelen die gebruikt worden in deze gevel.

Duurzaam bouwen
Het nieuwe kantoor van Triodos voldoet aan de hoogste Europese duurzaamheidscertificering: BREEAM Outstanding. Alle materialen die voor het gebouw worden gebruikt, worden vastgelegd in Madaster: een publieke, online materialenbibliotheek. Uiteindelijk zal er van het gebouw een compleet materialenpaspoort zijn. Van elk onderdeel van het gebouw zijn kenmerken zoals de afmetingen, het gewicht, type en materiaal vastgelegd. Zo kunnen alle materialen in de toekomst op een duurzame manier worden hergebruikt.

Meer lezen over dit bijzondere project? Bezoek dan de projectwebsite van J.P. van Eesteren

Samenwerkende partijen project Triodos Bank
“Op Landgoed De Reehorst in Driebergen verrijst het nieuwe kantoor van Triodos Bank Nederland en Triodos Investment Management. Dit in opdracht van Triodos Bank en projectontwikkelaar OVG Real Estate. Bouwer J.P. van Eesteren bouwt het duurzame gebouw volledig remontabel, naar een ontwerp en concept van RAU Architecten. Het ontwerp is gerealiseerd in samenwerking met interieurarchitecten van Ex Interiors en landschapsarchitecten van Arcadis. Ingenieursbureau Aronsohn, ingenieurs- en adviesbureau DGMR, installatieadviesbureau Deerns, en adviesbureau bbn adviseerden. Advies Bureau Lüning heeft de gehele houtconstructie ontworpen en berekend. Deze wordt gerealiseerd door Derix Gelijmde Houtconstructies. De staalconstructie is van Hofman Staalbouw, met een vliesgevel van Octatube. De totale installatietechniek van het gebouw wordt verzorgd door Bosman Bedrijven. Arcadis en de landschapsarchitecten en boomspecialisten van Copijn zorgen voor de integratie van het gebouw in de groene leefomgeving.”