Terug naar nieuws
Polyurethaan pluggen en hang-offs voor Rentel offshore windpark

Polyurethaan pluggen en hang-offs voor Rentel offshore windpark

Onlangs heeft Ridderflex een mooi project afgerond voor GeoSea (onderdeel van de DEME Group): het produceren van maatwerk polyurethaan hang-offs en pluggen. Ridderflex was ook nauw betrokken bij de finetuning en het testen van de producten.

GeoSea heeft het EPCI contract (Engineering, Procurement, Construction and Installation) gewonnen voor Rentel: een nieuw offshore windpark in de Belgische Noordzee, op circa 40 km van de kust van Oostende. Het Rentel offshore windmolenpark krijgt de grootste offshore windturbines van België: de tiphoogte van de turbine ligt 196 meter boven het astronomische laagste getij. De lengte van een wiek is 75 meter en de totale rotordiameter is 154 meter. Het park zal bestaan uit 42 Siemens D- turbines met een individuele piekcapaciteit van 7,35 MW. De totale capaciteit van het park is ongeveer 309 MW. Dat is genoeg om circa 300.000 gezinnen van elektriciteit te voorzien.

GeoSea is gespecialiseerd op het gebied van complexe offshore en maritieme engineeringsprojecten en daarom de aangewezen partij voor het ontwerp, de levering, het transport en de installatie van de funderingen en infieldkabels voor het Rentelproject.

Polyurethaan pluggen

Polyurethaan plug

Onze polyurethaan plug is een kegelvormige stopper die wordt gebruikt voor het doorvoeren van een kabel door de kabelingang. De plug zorgt ervoor dat er geen beschadigingen ontstaan aan zowel de kabel als de ingang.

De polyurethaan pluggen zijn uitvoerig getest in ons laboratorium. Zo konden wij achterhalen of de producten bestand zijn tegen de vereiste trekkracht en of de producten heel blijven bij de doorvoer door de kabelingang.

Polyurethaan plug Ridderflex

Polyurethaan hang-off

Onze polyurethaan hang-off is een hulpinstrument dat op het transitiestuk wordt gebruikt ten behoeve van het doorvoeren van de kabel door de ingang. De hang-off zorgt ervoor dat er geen beschadigingen op het transitiestuk ontstaan gedurende deze activiteiten.

Maatwerk producten voor de offshore

Als polyurethaan specialist is Ridderflex sterk in het ontwikkelen en produceren van polyurethaan producten voor uiteenlopende toepassingen voor de offshore en windindustrie.

Benieuwd of we uw product in polyurethaan kunnen maken? Informeer naar de mogelijkheden!