Fender marine en offshore

Fender marine en offshore: grote afmetingen

Fenders voor gebruik in de maritieme industrie en offshore hebben voornamelijk grote afmetingen. Wij leveren ze in verschillende typen, materialen, hardheden en afmetingen.

We leveren verschillende standaard typen:

D-fender

De D fender is de meest toegepaste rubber stootrand. Door de vlakke achterkant is deze eenvoudig op diverse ondergronden te monteren. Dit kan op diverse manieren met behulp van bouten of strippen: horizontaal, verticaal en diagonaal. De montagegaten kunnen in zowel de boven- en onderkant als de zijkant worden aangebracht.

We onderscheiden drie verschillende typen D fenders:

  • Voorzien van een binnenkamer, D vorm;
  • Voorzien van een binnenkamer, O vorm;
  • Massief

Delta fender

De delta fender is eenvoudig te monteren en heeft een minimaal contactoppervlak. De montagegaten kunnen door de boven- en onderkant worden aangebracht. De delta fender is, mits goed gemonteerd, in staat veel energie op te nemen door de relatief grote binnenkamer.

Cilindrische fender 

Een cilindrische fender absorbeert krachten en belastingen goed. Deze stootrand is eenvoudig te bevestigen met behulp van kettingen of stangen. Montagegaten kunnen eventueel worden aangebracht.

Blokfender

Een blokfender wordt toegepast waar de d fender niet voldoet: wanneer er een sterke en stijve stootrand nodig is in zware omstandigheden.

Sleutelgatfender

Een sleutelgatfender vangt grote schokken en stoten op. Meestal wordt deze verticaal gemonteerd d.m.v. geleidestangen op de boeg, scheeps- of kadewand. De sleutelgatfender kan worden voorzien van een extra UHMPE toplaag.

M fender

De M fender heeft een breed contactoppervlak. Door de M vorm is deze flexibel en kan daardoor goed de contouren van de boeg of achtersteven volgen. De M fender wordt verticaal bevestigd m.b.v. draad-geleidestangen door de drie standaard openingen.

W fender 

De W fender wordt gebruikt om grote schokken en stoten te absorberen bij extreme omstandigheden. Dit type wordt toegepast op de boeg of achtersteven van werkschepen zoals pijpenleggers en kabellegers. Deze stootrand wordt verticaal bevestigd m.b.v. draad-geleidestangen door de twee standaard openingen.

Heeft u een (aan)vraag?

Wij blinken uit in het produceren van kunststof, rubber en polyurethaan maatwerk producten.

Let op! We leveren niet aan particulieren. Voor nieuwe klanten hanteren wij een minimum orderbedrag van € 500,00 ex. BTW en verzending.

Heeft u een (aan)vraag?

Wij blinken uit in het produceren van kunststof, rubber en polyurethaan maatwerk producten.