Terug naar nieuws
Ball valve seat assy: Summum van custom-made

Ball valve seat assy: Summum van custom-made

Het absolute summum van een custom-made product is toch wel onze ball valve seat assembly. Deze seat assy stellen wij samen uit meerdere onderdelen van verschillende materialen. Vaak worden metalen gecombineerd met grafiet (hard of zacht) en kunststoffen.

Dat vereist nogal wat kennis, ervaring en precisie. En Ridderflex heeft het allemaal in huis. Wij zijn al bijna 30 jaar specialist in het produceren van seat assy’s voor de valve industry. Niet voor niets hebben wij vele grote spelers in deze industrie als klant.

Seat Assy PTFE

De ball valve seat assembly

Onze seat assy’s worden toegepast in onder andere de maritieme industrie, olie- en gasindustrie, offshore en chemische industrie. Maar ook in de transport en overslag (voor vloeistoftransport en LNG-transport). 

De seat assembly bestaat altijd uit verschillende onderdelen en is op de volgende manier opgebouwd: 

Ball valve seat (Front seal / Zitting) PTFE, PTFE glasgevuld, PEEK, PCTFE, carbon grafiet
Ball Valve retainer (zittinghouder) Metaalsoorten zoals RVS, Titanium, Nikkel Aluminium Brons, Hastelloy en Duplex
Ball valve seal (rear seal) PTFE, PTFE glasgevuld, PCTFE, PEEK, of geperst grafiet in zowel commerciële als nucleaire kwaliteit (99,85% zuiver)
Eventueel als toevoeging: 0-ring of backup ring FFKM, FPM/FKM, Devlon, PCTFE

 

Custom-made ball valve seat assy's

Wij draaien alle onderdelen van de seat assy bij ons in huis. We hebben een uitgebreid machinepark met de juiste gereedschappen voor elke oplossing. In onze draaierij hebben we specialisten voor het draaien van metalen, van carbon grafiet en van kunststoffen. Kunststof of carbon grafiet draaien zijn heel andere specialismes dan het draaien van metalen. Elke kunststof of grafiet gedraagt zich anders onder externe factoren als temperatuur en luchtvochtigheid. Wij garanderen bij ons draaiwerk een hoge graad van nauwkeurigheid. Afhankelijk van het materiaal kunnen wij binnen toleranties van 0,05 mm werken.

Seat assy


De ball valve seat (front seal), retainer en ball valve seal (rear seal) worden uiteindelijk door ons samengevoegd tot één geheel: de seat assy. Door onze jarenlange ervaring, ook van krimp en uitzetting van de verschillende materialen, is het samenvoegen van alle losse onderdelen tot een seat assembly een van onze specialismes geworden.

Ook maatwerk losse onderdelen voor ball valves

Uiteraard kunnen wij ook losse maatwerk ball valve seats en ball valve seals leveren. Zo leveren wij o.a.:

Een compleet overzicht van alle onderdelen die wij maken voor de valve industry, vindt u op de valve parts pagina.