Terug naar nieuws
De beste slijtplaat: PU, PE of Polargard®?

De beste slijtplaat: PU, PE of Polargard®?

Ridderflex heeft vele soorten slijtplaat in het assortiment. Wij zetten onze beste opties graag voor u naast elkaar. Welke plaat is het meest slijtvast? En welke plaat kan het gemakkelijkst worden geïnstalleerd? In de infographic hieronder ziet u in één oogopslag welke slijtplaat onze topper is.

De beste slijtplaten in de industrie zijn polyethyleen platen en polyurethaan platen. Ridderflex biedt daarnaast ook Polargard® platen.

Polyethyleen platen

Polyethyleen platen, ofwel PE platen, zijn de meest verkochte slijtplaten in de industrie. PE heeft zulke goede glij- en wrijvingseigenschappen, dat vrijwel alles ervan af glijdt of ketst.

Polyurethaan platen

Polyurethaan platen, ofwel PU platen, zijn een goed alternatief. PU combineert de mechanische eigenschappen van kunststof met de elasticiteit van rubber en is zeer slijtvast.

Onze topper: Polargard platen

De absolute topper is Polargard®. Dit product is zeer gemakkelijk te monteren en is verkrijgbaar in verschillende hardheden.

Advies nodig

De keuze voor de juiste slijtplaat is afhankelijk van de toepassing. Wij adviseren u graag. Neem contact op met onze verkoopafdeling!