Terug naar nieuws
Rubber profielen voor (renovatie) stuwensemble Nederrijn en Lek

Rubber profielen voor (renovatie) stuwensemble Nederrijn en Lek

In opdracht van Rijkswaterstaat wordt er momenteel hard gewerkt aan de renovatie van het stuwensemble in de Nederrijn en Lek. Dit bestaat uit drie stuwcomplexen: bij Hagestein, Amerongen en Driel. Ridderflex draagt hier een steentje aan bij: wij leverden diverse rubber profielen voor de vizierschuiven.

De renovatie omvat onder andere het vervangen van technische installaties en beweegbare delen van de stuwen en sluizen. 

De renovatie van het stuwensemble

De vizierschuiven – de enorme stalen bogen – zijn het meest opvallende deel van het complex. Tot medio 2019 worden er in totaal 6 vervangen op het stuwensemble. Het wisselen van deze schuiven is een enorme klus. Iedere schuif heeft een gewicht van 270 ton, een diameter van 48 meter en een hoogte van 9 meter. Lees meer informatie over dit project op de website van Rijkswaterstaat. Onlangs is in Amerongen de eerste vizierschuif, mét Ridderflex profielen, succesvol vervangen.

Rubber profielen: in elke kwaliteit

Ridderflex levert hoogwaardige profielen in verschillende materialen, typen, hardheden en afmetingen. We kunnen elk rubberprofiel volgens uw specificaties en in de gewenste materiaalsoort op maat maken. Bijvoorbeeld in een oliebestendige kwaliteit of in een materiaal dat goed bestand is tegen zeewater of chemicaliën.

Onze profielen worden in vele industrieën en voor verschillende toepassingen gebruikt. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met onze verkoopafdeling!