Terug naar nieuws
Update solar boat: start productie

Update solar boat: start productie

Afgelopen week presenteerde het TU Delft Solar Boat Team het design van de Solar Boat 2018. Aan deze boot ontwikkelt en bouwt Ridderflex – golden partner van het team – mee.

Het publiek bestond uit studenten en docenten van de TU Delft, genodigden en sponsoren. Het Solar Boat Team is trots op het harde werk dat ze de afgelopen paar maanden hebben geleverd. En terecht! Het design werd dan ook zeer enthousiast ontvangen door het publiek.

Nu het design van de Solar Boat 2018 af is, is het team druk bezig met de productie van de boot. Dit gebeurt op verschillende locaties. Zo wordt er bij sponsoren gebouwd aan de romp, worden de struts en draagvleugels gefreesd en worden onderdelen geproduceerd in de Dreamhall van de TU in Delft.

Race tegen de klok

Er is nogal wat tijdsdruk op de productie. Het doel is om de Solar Boat af te hebben halverwege maart 2018. Dit is ongebruikelijk voor het TU Delft Solar Boat Team, maar dit jaar vindt de eerste race veel eerder plaats dan voorgaande jaren. Het is dus een hele uitdaging om in een kortere tijd, een nog beter presterende boot te ontwikkelen!

Ridderflex ontwikkelt en bouwt mee

De eerste week van maart 2018 zal de Solar Boat naar één van onze productiefaciliteiten komen. Hier zullen de studenten in samenwerking met Ridderflex werken aan het raamwerk voor de energiebox, afdichtingen voor het dek en de zonnepanelen en diverse deur- en luikenafdichtingen.