Terug naar nieuws
Top 5 technisch rubber

Top 5 technisch rubber

Ooit begon Ridderflex als handelsbedrijf in technisch rubber. In 1992 om precies te zijn. Vanuit een zolderkamer brachten twee pioniers, met een rotsvast vertrouwen in hun technisch rubber, hun producten aan de man. Ze gingen in hun zoektocht naar oplossingen voor technische problemen net iets verder dan de concurrent. Ze leverden veelzijdige, flexibele, producten.

We noemden ons rubber in de eerste jaren steevast technisch rubber, omdat we vooral geen verwarring wilden krijgen met de bakvormen van bekende huishoudelijke winkels of de onderdeeltjes van een zekere Zweedse woongigant. Technisch rubber is zoveel meer. Tot op de dag van vandaag verbazen wij ons over de mogelijkheden: we maken er maatwerk producten van voor elke industrie.

Top 5 technisch rubber
1. EPDM: uitermate geschikt voor buitentoepassingen
2. Neopreen® (CR): (zee)waterproof
3. NBR (Nitril): ontwikkeld om aantasting door olie te voorkomen
4. SBR: veelzijdige topper voor bijna alle industrieën
5. Siliconen: veel meer dan een bakvorm
Producten van technisch rubber

Top 5 technisch rubber

Elke rubberkwaliteit heeft zijn eigen ‘kracht’ met materiaaleigenschappen die ideaal zijn voor specifieke toepassingen. En toch, met bijna dertig jaar ervaring met verschillende rubberkwaliteiten en producten daarvan, zien wij een tendens. Wij onderscheiden een duidelijke top 5 in ons rubber assortiment. Van deze vijf technische rubbers vliegen dagelijks Ridderflex maatwerk onderdelen de deur uit:

1. EPDM: uitermate geschikt voor buitentoepassingen

Het is niet zo verwonderlijk dat het technische rubber EPDM op nummer 1 staat in deze top 5. Producten van dit materiaal kunnen in bijna alle industrieën worden ingezet. Het is uitermate geschikt voor buitentoepassingen. We leveren dagelijks onder andere maatwerk

*met én zonder inlagen (voor meer scheursterkte).

Bekijk ons EPDM assortiment en ontdek dat wij nog veel meer met dit veelzijdige rubber kunnen!

2. Neopreen® (CR): (zee)waterproof

Zeg CR rubber (of Neopreen®, dat is de bekende handelsnaam) en wij denken scheepvaarttoepassingen. Polycholoropreen is bestand tegen zout water. Ideaal: we kunnen ook producten maken van de zachtere 40 Shore variant. Afdichtingen van deze kwaliteit kunnen een ondergrond afdichten die niet helemaal vlak is. Hoewel we CR rubber associëren met scheepvaart is het rubber – door de combinatie van materiaaleigenschappen - het meest veelzijdig inzetbaar! De producten zijn goed bestand tegen warmte, ozon en weersinvloeden en hebben goede mechanische eigenschappen.

3. NBR (Nitril): ontwikkeld om aantasting door olie te voorkomen

NBR is een speciaal ontwikkelde rubberkwaliteit. Het is oliebestendig. Zelfs in direct contact met oliën en vetten blijven de mechanische eigenschappen van het materiaal intact. Daarom wordt het vaak toegepast in onderdelen in vulmachines van diverse dranken in de voedingsmiddelenindustrie. Toch wordt Nitril ook vaak gebruikt voor afdichtingen en andere onderdelen voor industriële omgevingen. En wat NBR nóg veelzijdiger maakt? Het is leverbaar in verschillende uitvoeringen:

  • in 50 en 70 Shore A
  • met én zonder inlagen

4. SBR: veelzijdige topper voor bijna alle industrieën

Nog zo’n topper die in bijna alle industrieën kan worden toegepast: SBR. We hebben dit technische rubber daarom ook altijd op voorraad. Styreen Butadieen rubber heeft goede mechanische eigenschappen en is slijtvast. We kunnen producten van SBR zelfklevend maken en met inlagen leveren voor meer scheursterkte.

5. Siliconen: veel meer dan een bakvorm

Bij siliconen denkt iedereen al gauw aan een bakvorm en aan huishoudelijke winkels. Maar wist u dat siliconen rubber producten voor de industrie veelzijdig inzetbaar zijn? Niet alleen vanwege de welbekende hoge temperatuurbestendigheid. Siliconen producten blijven stabiel in extreme omgevingen. De materiaaleigenschappen blijven gelijk over een breed temperatuurbereik. Dit maakt producten van deze rubberkwaliteit uitermate geschikt voor industriële toepassingen.

Silicoon is fysiologisch inert. Dit materiaal is dus ook een goede keuze in de medische, farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie (en dan bedoelen we dus géén bakvormen). Meer weten? Check ons siliconen / vmq assortiment .

Producten van technisch rubber

Net als onze top 5 technische kunststoffen sluiten we deze top 5 technisch rubber graag af met de opmerking dat een ‘top 5’ onze andere technische rubbers eigenlijk tekort doet. Elke rubberkwaliteit heeft zijn eigen, unieke, eigenschappen en inzetbaarheid. Wilt u een beeld hebben bij welke rubber producten wij voor u kunnen maken? Bekijk dan vooral onze rubber producten en schroom niet om een vraag aan ons te stellen!